Eseménynaptár
« < Augusztus 2019 > »
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Futó partnert keresek
Nincs esemény
Események
Nincs esemény
2019. augusztus 22., csütörtök

Menyhért és Mirjam napja van

Egyesületi találkozó október 19-én

A "Ligetkör" Városligeti Futópályáért Egyesület 2010. október 19. 19.00 órakor tartja következő taggyűlését. A helyszín a Thököly és Stefánia sarkán található pizzéria.

A találkozó során áttekintjük folyamatban lévő ügyeinket és a következő terveket. Természetesen ezúttal is ki lehet tölteni belépési nyilatkozatot, így az új tagok akár már azonnal befolyásolhatják szavazatukkal az egyesület döntéseit.

 

Gyorsító edzés a Városliget körül

Lassan vége az idei futószezonnak, de zárásként egy egyéni legjobb idő elérésére kiváló lehetőséget nyújt a 7. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton. Lehet indulni 7 km, 10,5 km, 14 km, vagy 21 km-es távon, két nap alatt akár egy maratoni táv is összejöhet ebből. November 20-ig van még idő javítani a versenytempót, adok néhány tippet, hogy a Vársoliget környékén hol találunk ehhez megfelelő edzőpályát. Rövid cikk a Ligetkör blogon.

 

SPAR Maraton ligetkörös indulókkal

2010. szeptember 26-án már 25. alkalommal rajtolt el a Budapest Maraton mezőnye - természetesen ligetkörös indulóval is. A szervezés kiváló volt, amiben nyilván szerepet játszik a fő támogató, a SPAR elkötelezettsége. Nagy dolog, ha egy rendező olyan partnerre lel, aki kiszámíthatóságot és így biztonságot nyújt.

SPAR Maraton 2010, rakpart

Ádáz időjárási körülményekkel megküzdve és hihetetlenül lelkes támogatás mellett fogytak a kilométerek. A viharos szél, és az újra és újra eleredő eső a szurkolókból tiszteletet, a sportolókból pedig a "csak azért is" érzését váltotta ki. Nekem egyszerűen ez volt életem versenye. No nem csak azért, mert először futottam 30 kilométert, hanem mert ilyen eufóriát még sosem éreztem a célban. Ehhez biztosan hozzájárult az az érzés, amit akkor fogott el, amikor megérkeztem az Országház előtti 30 kilométeres rajthoz.. Döbbenetes látvány volt a sok futó az esőben. Aztán következett a verseny olyan szakaszokkal, ahol a mezőny eleje már velünk szemben haladt. Ilyenkor mindenki kereste az ismerős arcokat, és néhány percenként garantáltan elhangzott egy "Szevasz Józsi!" vagy hasonló. Ennél már csak az volt különlegesebb, amikor a pálya széléről azt hallottam: "Hajrá Ligetkör!".

A legkeményebb szakasz a verseny utolsó szakaszában várt ránk: a pesti rakpart északnak tartva. Olyan érzés volt az eső, mintha jeges hófúvásban futottunk volna. Ahogy a mondás tartja: amibe nem halsz bele, attól csak erősebb leszel. Ez tartott minket életben. És persze az, hogy innen már közel volt a cél. A közel persze relatív, hiszen volt az azért még 6-8 km. Viszont a ligetkörösök túlélték, így azon a napon kicsit erősebbek lettünk. Külön elismerés Kiss Györgyinek, aki élete első maratonját teljesítette.

Persze a semmihez nem hasonlítható hangulat átéléshez nem kell 42 kilométert futni! Mindenkit bátorítok, csatlakozzon akkor is, ha csak 7 vagy 3 km-en indul. Higgyétek el: nem a távolság, nem az eredmény, az élmény a lényeg!

 

 
BejelentkezésSzavazás
Ön támogatja, hogy bővítsék a közvilágítást a Városligetben?
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés